نوشته شده توسط : m23

نقشی که لاستیک در صنایع ایفا می‌کند بسیار مهم و اساسی می‌باشد. از همین جهت بررسی تجهیزات و امکاناتی که تولید این ماده را شکل می‌دهند، اساسی و بسیار مهم می‌باشد.

میکسرهای صنعتی را می‌توان از جمله یکی از بهترین و مهمترین دستگاه و تجهیزاتی دانست که نقش اساسی و محوری در تولید لاستیک ایفا می‌کند. لاستیک مراحل بسیار مختلفی را طی می‌کند تا در نهایت به آن چیزی تبدیل شود که مدنظر صنایع مختلف است. اساسا و به صورت کلی کاری که میکسر صنعتی ارائه می‌دهد این است که اختلاط و ترکیب مواد را شکل می‌دهد که اتفاقا از مراحل اصلی تولید محسوب می‌شود. حال که به صورت کلی از اهمیت میکسرها آگاهی یافتیم، می‌خواهیم بیان کنیم که این میکسرها در فرایند تولید چه اهمیت و نقشی را ایفا می‌کند؟

اهمیت و نقش میکسرهای صنعتی در تولید لاستیک

حال که دانستیم دقیقا به صورت کلی یک میکسر چه نقش اساسی را در تولید لاستیک ایفا می‌کند، مسئله حائز اهمیت و دیگر این است که چه نقش‌هایی در این فرایند دارد.

ترکیب مواد اولیه

لاستیک از مواد و اجزای مختلفی تشکیل شده است. همچنین با توجه به نیازی که ممکن است به وجود آید، تغییراتی در ترکیبات آن نیز حاصل شود. آنتی اکسیدان‌ها، نرم کننده‌ها و افزودنی‌های مختلف از جمله همین ترکیبات است. اختلاط و ترکیب این مواد باید به گونه‌ای صورت گیرد که همگنی آن به صورت یکجا و پراکنده باشد و به تمامی نقاط به یک اندازه مواد برسد.

بهبود خواص شیمیایی و مکانیکی لاستیکی

علت اینکه به ترکیب و اختلاط دقیق و یکنواخت در میکسرها تاکید می‌شود این است که محصول و مواد تولید شده در پایان فرایند تولید از کیفیت بسیار برخوردار باشد. استحکام، کشش مناسب، مقاومت در برابر ضربه و سایش از جمله مواردی است که اختلاط درست و به میزان می‌تواند بسیار مفید و حیاتی باشد.

افزایش راندمان کار

تولید انبوه از جمله مواردی است که در صنایع بسیار مورد توجه بوده است. میکسرها در افزایش روند سرعت و تولید یکجا بسیار مفید و حیاتی عمل می‌کنند. از همین جهت تولید انبوه در سریع ترین زمان ممکن هزینه‌ها را تا حد بسیاری کاهش داده و میزان سودآوری را نیز افزایش می‌دهد.

انواع میکسرهای صنعتی

با توجه به نیاز مختلفی که در صنایع ایجاد شده است، یک نوع میکسر نمی‌تواند پاسخگوی تمامی نیازها باشد. از همین جهت انواع میکسرها وجود دارد که مصرف صنایع است.

میکسر بنبوری

معروف‌ترین نوع برای اختلاط مواد اولیه لاستیک‌ها، میکسر بنبوری است. فرایند اختلاط در این دستگاه معمولا برای مخلوط و ترکیب لاسیتک و پلمیرها صورت می‌گیرد.

بنبوری آزمایشی

اختلاط و ترکیب در امر آزمایش مواد، بسیار امری ضروری و اساسی به حساب می‌آید. به همین دلیل دستگاه‌ها بنبوری‌هایی در مقیاس کوچک طراحی و ساخته شده است که بسیار ترکیب دهنده و مخلوط کن اساسی به حساب می‌آید. خطا و آزمایش‌ها را می‌توان از این طریق به سرانجام رساند.

ریبون میکسر

شکل استوانه‌ای که برای این میکسر طراحی شده است، قابلیت‌های مختلفی را برای بشر فراهم کرده است. مخلوط مواد پودری و گرانولی از این طریق و با استفاده از این دستگاه امکان خواهد یافت.



:: برچسب‌ها: میکسرهای صنعتی , میکسر بنبوری , بنبوری آزمایشی , ریبون میکسر ,
:: بازدید از این مطلب : 2
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 27 بهمن 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : m23

لاستیک‌هایی که در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد، نقش مهم و به سزایی در پیشبرد اهداف آنها ایفا می‌کند. این استفاده به شکل‌های مختلف و در قالب کاربردهای متنوعی که برای صنایع وجود دارد، بر اهمیت آن افزوده است.

موضوعی که در این مقاله مورد بررسی قرار خواهد گرفت این است که کدام یک از اقدامات می‌تواند بر عمر این مواد افزایش دهد تا به صورت کلی راندمان افزایش یابد.

مواد اولیه و تاثیر آنها بر دوام لاستیک

مهمترین مسئله‌ای که می‌توان گفت کیفیت و سختی لاستیک را مشخص می‌کند، مواد اولیه‌ای است که برای تولید آن انتخاب شده است. منبعی که برای تولید لاستیک انتخاب می‌شود، به طور کلی شامل دو بخش است. یک فرایند این است که به صورت طبیعی و از طبیعت مواد اولیه انتخاب می‌شود. اما به دلیل وجود برخی از محدودیت‌ها این انتخاب از بین می‌رود و بشر طبق راه و روشی که از چندین سال اخیر انتخاب کرده است، شروع به استفاده از مواد شیمیایی و مصنوعی کرده است.

نقش فرایند تولید در دوام لاستیک

بعد از آنی که مواد اولیه برای تولید و به وجود آوردن لاستیک به وجود آمد، سایر مراحل باید طبق الگوریتم طراحی شده سپری شود. دومین مرحله را می‌توان اختلاط این مواد در نظر گرفت. برای این مرحله استفاده از دستگاه و تجهیزات مجهز بسیاری مورد توجه است.

اختلاط درست می‌تواند مقاومت لاستیک را افزایش دهد و بر مقاومت سایشی آن نیز موثر واقع خواهد شد.

شرایط محیطی و تاثیر آن بر طول عمر لاستیک

محیط عامل دیگر و مهم در تاثیر کیفیت میزان لاستیک است. لاستیک‌ها معمولا در سخت‌ترین شرایط کار می‌کنند و این نیز به دلیل این است که دستگاه و تجهیزات مورد استفاده شده‌ای که از این مواد استفاده می‌کنند، از شرایط خوبی برخوردار نیستند. با وجود مقاومت خوبی که لاستیک در برابر روغن، حرارت، مواد اسیدی، رطوبت و.... دارد، اما به هر میزانی که بتوان آن را از چنین شرایطی دور کرد، سلامت محصول تضمین شده است.

روش‌های نگهداری لاستیک‌های صنعتی

به صورت کلی اگر بخواهیم قوانین کلی را بیان کنیم که می‌تواند سلامت لاستیک را تضمین کند این است که باید این مورد را از عوامل مخرب دور کرد. در چنین شرایطی است که می‌توان تضمین کرد که دقیقا همان لاستیکی به دست خواهد آمد که مورد انتظار است.

تعمیر لاستیک و نقطه‌ای که دچار خرابی شده است، منجر به این می‌شود که تا حدود بسیاری بتوان استفاده از آن را افزایش داد. در صورتی که نتوان با تعمیر مشکل مورد نظر را حل کرد، باید تعویض را به عنوان راه حل دیگر در نظر گرفت.

نکات مهم در انتخاب لاستیک بادوام

شاخص‌های فنی یکی از مهمترین انتخابی است که باید در هنگام استفاده از این مورد بسیار توجه شود. هر صنعت و هر خطوط و تجهیزاتی که از این مورد استفاده می‌کنند، دارای معیار و شرایط مختلفی هستند که تفاوت‌هایی را به وجود می‌آورد. شاخص‌هایی از جمله میزان سایشی که قرار است مورد توجه قرار گیرد، سرعتی که می‌توان در تایرهای ماشین مشاهده کرد و.... عامل بسیار مهمی محسوب می‌شوند.



:: برچسب‌ها: دوام لاستیک‌های صنعتی , ,
:: بازدید از این مطلب : 4
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 13 بهمن 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : m23

انعطاف یکی از مهمترین موارد و پارامتر هایی است که در صنعت بسیار مورد توجه است. به همین دلیل برخورداری لاستیک از این مورد یکی از مواردی است که امروزه بسیار ضروری به نظر می‌آید. به دلیل اینکه لاستیک در معرض ضربات و خوردگی بسیاری قرار دارد، بازگشت به حالت ابتدایی از جمله مهمترین مواردی است که در لاستیک‌ها و پلیمرها بسیار کاربردی و ضروری می‌باشد.

الاستیسیته چیست و چرا مهم است؟

به طور کلی به خاصیتی که پس از اعمال نیرو و ضربه بر لاستیک و پلیمرها به حالت ابتدایی باز می‌گرداند، الاستیسیته می‌گویند. به طور کلی باید بیان کرد به دلیل خاصیتی که این دو ماده از آن برخوردار هستند، یک چنین موردی بسیار مشاهده می‌شود.

تفاوت الاستیسیته در لاستیک و پلیمر

با وجود اینکه این خاصیت در این دو ماده بسیار مشاهده می‌شود، اما یک سری تفاوت‌ها بین لاستیک و پلیمر وجود دارد که به دلیل وجود عوامل سازنده این دو ماده بستگی دارد.

به صورت کلی لاستیک‌ها از خاصیت الاستیسیته بیشتری نسبت به پلیمر برخوردار است. این خاصیت به دلیل ساختار مولکولی است که در میان این دو مورد مشاهده می‌شود. می‌توان اینگونه گفت که تمامی ساختار مولکولی لاستیک به گونه‌ای است که در برابر خمیدگی و کشسانی می‌تواند بسیار مقاوم باشد. در حالی که در پلیمرها این مورد برای تمامی مولکول‌های پلیمر وجود ندارد.

عوامل موثر بر الاستیسیته در مواد

عوامل مختلفی وجود دارد که می‌تواند در خاصیت کشسانی مواد موثر واقع شود. می‌توان گفت که این عامل در تمامی مواد ثابت و به یک میزان است.

از مهمترین این عوامل می‌توان به دما اشاره کرد. عنصری ثابت که تقریبا همه مواردی که صنایع در بستر آن کار می‌کنند، با آن درگیر هستند. به طور کلی به هر میزانی که دما افزایش پیدا کند، این خاصیت نیز افزایش پیدا خواهد کرد.

یکی دیگر از مواردی که بر خاصیت الاستیسیته بودن مواد موثر واقع می‌شود، نوع ماده‌ی سازنده است. البته این مورد یک خاصیت ثابت نیست که بتوان یک فرمول ثابت را به حساب آورد. به همین دلیل بسته به نوع مواد تغییر پیدا می‌کند. به همین دلیل در برخی از موارد، انواع افزودنی‌ها به لاستیک و پلیمر اضافه می‌شود که این خاصیت به دست آید.

کاربردهای مواد با الاستیسیته بالا

کاربردی که یک چنین امکانی فراهم می‌کند، در بسیاری از صنایع مورد توجه است. حال می‌خواهیم به توضیح این مطلب بپردازیم که دقیقا کدام صنایع بیشترین کاربرد و استفاده را از این موضوع دارند.

یکی از مهمترین صنایعی که از این امکان استفاده می‌کند صنایع خودروسازی است. لاستیک و تایرها و به طور کلی ضربه‌گیرهایی که در خودرو وجود دارد، از این مواد استفاده می‌کند. از آنجایی که خودرو در معرض ضربات بسیاری قرار دارد، وجود یک چنین موردی بسیار ضروری است.

صنایع پزشکی از دیگر مواردی است که همچین خاصیتی می‌تواند مفید به فایده باشد. مثلا در دستکش‌های جراحی به دلیل اینکه بسیار در معرض پارگی و.... قرار می‌گیرد، وجود یک چنین موادی می‌تواند مقاومت و انعطاف را در این مورد افزایش دهد.

چگونه الاستیسیته لاستیک‌ها بهبود می‌یابد؟

بهبود در خاصیت الاستیسیته لاستیک‌ها منجر به این می‌شود که بهبود در عملکرد و راندمان امورات را به وجود بیاورد. حال می‌خواهیم به توضیح این نکته بپردازیم که چه اموراتی صورت می‌گیرد تا این خاصیت افزایش پیدا کند.

اساسی‌ترین موردی که این خاصیت رابرای مواد به وجود می‌آورد، ساختار مولکولی است که یک ماده از آن برخوردار است. عامل دیگر که باید توجه اساسی به آن صورت گیرد، فرایندی است که برای تولید طی می‌شود.

یکی دیگر از مواردی که می‌تواند موجب تغییر در خاصیت الاستیسیته لاستیک شود، افزودنی‌هایی است که به لاستیک اضافه می‌شود. آنتی اکسیدان یکی از این موارد مهمی است که در تولید و ساخت لاستیک مورد استفاده قرار می‌گیرد. 



:: برچسب‌ها: خواص الاستیسیته در لاستیک و پلیمر , الاستیسیته در لاستیک و پلیمر , ,
:: بازدید از این مطلب : 5
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 10 بهمن 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : m23

یکی از خاص‌ترین مواردی که در صنایع صورت می‌گیرد تا بتوان نیازهای مورد نظر را برطرف کرد، تلفیق بین دو یا چند ماده و استفاده از آن است. لاستیک و فلز از جمله این موارد بوده که یک ترکیب بسیار خاص و فوق العاده‌ای را ایجاد کرده است که ویژگی‌های لازم را با یکدیگر تلفیق و ترکیب کرده‌اند.

به دلیل همین خاص بودن این ترکیب است که استفاده متعدد و فراوانی در صنایع مختلف صورت می‌گیرد که بسیار مفید و حائز اهمیت است. در ادامه این نوشته بیان خواهیم کرد که اهمیت این ترکیب در صنایع چیست و ریزتر شده و به جست و جوی موارد مرتبط با این مورد خواهیم پرداخت.

چرا اتصال لاستیک به فلز اهمیت دارد؟

این اتصال به دلیل جنبه حیاتی که در صنایع پیدا کرده است از اهمیت بسیاری برخوردار است. خاصیتی که از این فرایند به وجود آمده است موجب شده است که بسیاری از نیازهای موجود در صنایع برطرف شود و اینگونه است که تبدیل به یک محصول بسیار پر مصرف شده است.

به صورت کلی صنایع لاستیک به دلیل اهمیت بسیاری که دارند، توجه بسیاری به آنها صورت می‌گیرد. علت این توجه نیز به این باز می‌گردد که این صنعت با صنایع دیگر در ارتباط بوده و بسیار به صورت ترکیبی مورد استفاده قرار می‌گیرد. بنابرین مواد افزودنی در صنعت لاستیک و پلیمر را می‌توان از جمله مواردی  محسوب کرد که توجه به هر کدام ضروری و حائز اهمیت برای صنایع می‌باشد.

علت اینکه اتصال لاسیتک و فلز که در یک شئ خاص ترکیب ایجاد کرده است از اهمیت بسیاری برخوردار است این می‌باشد که یک سری خواص با وجود این مورد ایجاد می‌شود که برای خطوط مختلف بسیار مفید واقع می‌شود. خاصیت‌هایی همچون ایجاد انعطاف، لاستیک، پیشرفت در فرایند طراحی و تولید، افزایش در خروجی کار و..... از جمله آنها می‌باشد.

روش‌های رایج اتصال لاستیک به فلز

بنابر این توضیحاتی که ذکر شد، دانستیم که اتصال بین قطعات لاستیک و فلز بسیار امری ضروری و مهم می‌باشد. حال که از اهمیت یک چنین ترکیبی آگاهی یافتیم، ذکر و بیان این مسئله که نحوه و روش اتصال بین این قطعات به چه نحوه و شکلی است می‌تواند مفید به فایده واقع شود.

استفاده از چسب‌های صنعتی

امروزه چسب‌های بسیاری مخصوصی به وجود آمده است که پیوند بسیاری قوی را بین دو قطعه و یا ماده ایجاد می‌کند. البته قابل ذکر است که صرفا چسباندن فقط به صورت ساده نمی‌تواند استحکام لازم و کافی را ایجاد کند. بلکه باید عوامل و فرایند مختلف را در نظر گرفت که فرایند اتصال با چسب‌های صنعتی را ممکن کند. از جمله این فرایند می‌توان به آماده سازی سطح، اعمال پرایمر و..... اشاره کرد.

روش‌های حرارتی و مکانیکی

این دو مورد نیز از روش‌های مخصوص و پرکاربرد است که هر کدام در موارد خاصی مورد استفاده قرار می‌گیرد. اینکه از کدام روش در کجا و چه شرایطی استفاده شود، بستگی به تشخیص متخصص دارد. در روش حرارتی اتصال زمانی صورت می‌گیرد که پخت لاستیک انجام می‌گیرد. در روش مکانیکی نیز فلز به گونه‌ای طراحی می‌شود که لاستیک بتواند با قرارگیری در بین آن این تلفیق رخ دهد.

کاربردهای اتصال لاستیک به فلز

حال که از فرایند و کلیات این مسئله آگاهی یافتیم، می‌خواهیم کمی جزئی‌تر به این موضوع بپردازیم که دقیقا در کدام صنایع از اتصال لاستیک به فلز استفاده‌ مفید و مورد نیاز خود را صورت می‌دهند.

صنعت خودرو یکی از مواردی است که از یک چنین فرایندی استفاده متعدد و بسیاری صورت می‌دهند. اتصال لاستیک و فلز در صنعت خودرو، آن چیزی که مدنظر صنایع است را فراهم می‌کند. یعنی این مورد هم می‌تواند انعطاف و مقاومت لازم را فراهم کند. مثلا در قطعاتی همچون واشرها، یاتاقان، فرمان و.... این مورد بسیاری کاربردی است.

صنایع ساخت و ساز جهت به وجود آوردن سازه‌های مورد نظر به یک چنین موردی بسیار احتیاج دارند. مثلا از این محصولات جهت عایق بندی که در ساختمان مورد نیاز است استفاده می‌شود. دفع لرزش صدا از مهمترین ویژگی این محصول می‌توان محسوب کرد.

صنایع الکترونیک نیز به دنبال این هستند که از قطعاتی استفاده کنند که به خوبی از کل آن چیزی که موجود است دفاع کند. از این فرایند در یک چنین صنایعی نیز استفاده بسیار و متعددی صورت می‌گیرد.

چالش‌ها و مشکلات در اتصال لاستیک به فلز

به دلیل وجود تفاوت‌‌های فیزیکی و شیمیایی بسیاری که بین این دو ماده وجود دارد، در مواردی مشکلات بسیاری در هنگام فرایند اتصال صورت می‌گیرد. حال می‌خواهیم بررسی کنیم که علت این چالش و مشکلات از کجا ناشی می‌شود؟ به هر حال برای حل یک مشکل باید اول علت آن را دانست.

یکی از راه حل‌های اتصال بین این دو قطعه حرارت است. اما این دو مورد دارای انبساط حرارتی متفاوتی هستند. به همین دلیل تغییرات دمایی در یک چنین موردی بسیار تنش زا و مشکل آفرین است.

از لحاظ مکانیکی نیز این دو مورد تفاوت بسیاری را دارند. به همین دلیل هنگامی که فشار و اعمال نیرویی صورت می‌گیرد امکان جدایی و یا ایجاد شکستگی‌هایی وجود خواهد داشت.

فناوری‌های جدید در اتصال لاستیک به فلز

تقریبا کلیاتی در مورد نحوه و روش اتصال لاستیک به فلز بیان شد. اما اگر بخواهیم به همان موارد اشاره شده جزئی‌تر اشاره کنیم خواهیم دید که تکنولوژی‌های جدید به چه میزانی توانسته‌اند تحول آفرین باشند. مثلا در روش مکانیکی جوشکاری اولتراسونیک یکی از روش‌های مدرن و پیشرفته است که جهت اتصال قطعات حساس و نازک استفاده می‌شود. یا اتصال از طریق چسب با فناوری‌هایی مبتنی بر نانو صورت می‌گیرد.

اما علاوه بر این موارد ممکن است روش هیبریدی یا همان ترکیبی بین این دو مورد صورت گیرد. یعنی با تلفیق اتصال مکانیکی و چسبی این فرایند به سرانجام خود برسد.



:: برچسب‌ها: اتصال لاستیک به فلز , روش‌های اتصال لاستیک به فلز در صنعت , اتصال لاستیک به فلز در صنعت ,
:: بازدید از این مطلب : 4
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 23 دی 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : m23

روز به روز بشر به دنبال این است که بتواند بر کیفیت و کارآمدی محصولات خود اضافه کند. به همین دلیل همانگونه که احتمالا متوجه این نکته شده‌اید و این تغییرات را نیز در زندگی روزمره خود بسیار احساس کرده‌اید، باید آماده این باشید که هر تغییراتی را احساس کنید.

لاستیک نیز یکی از این موارد ذکر شده است. با توجه به اینکه این مواد در موارد بسیاری از صنایع استفاده می‌شود، صنایع به دنبال این هستند که آن را تقویت کنند و روز به روز بر امکاناتش اضافه کنند. به همین دلیل متناسب با نیازی که برای صنایع به وجود می‌آید، تقویت برای این موارد نیز به وجود خواهد آمد.

ترکیبی از کامپوزیت و لاستیک‌های صنعتی به وجود آمده است که بر مقاومت و تقویت لاستیک‌های صنعتی اضافه کرده است. به همین دلیل در این مقاله قصد داریم در مورد این فرایند توضیحاتی را ارائه داده و سپس موضوعات و جوانب آن را بررسی کنیم.

کامپوزیت لاستیکی چیست؟

به طور کلی موادی که به لاستیک پایه اضافه می‌گردد تا جنس و خاصیت مدنظر برا لاستیک را به وجود آورد، کامپوزیت لاستیکی می‌گویند. لاستیک خام در موارد بسیار نمی‌تواند به صورت طبیعی آن چیزی که مدنظر است را برای صنایع فراهم کند. به همین دلایل است که یک چنین فرایندی صورت می‌گیرد.

انواع کامپوزیت‌‌های لاستیکی

به صورت کلی این ترکیب زمانی شکل می‌گیرد که صنایع قصد دارند که خواص مورد نظر را به لاستیک مورد نظر اضافه کنند. لاستیک به خودی خود نمی‌تواند دقیقا آن کاربردی که مد نظر صنایع است را انجام دهد. به همین دلیل با اضافه کردن افزودنی‌ مورد نظر، کاربرد مدنظر ممکن خواهد شد. حال می‌خواهیم به بررسی انواع این موارد بپردازیم.

کامپوزیت‌های لاستیک-فلز

گاهی اوقات خاصیت یک ماده دقیقا نمی‌تواند آن چیزی که مدنظر است را ارائه دهد. به همین دلیل نیاز است که ترکیب دو یا چند ماده با یکدیگر صورت گیرد تا بالاخره آن ماده مورد نظر پیدا شود. کامپوزیت لاستیک-فلز نیز به همین شکل است. در موارد و صنایع مختلف نیاز است که خاصیت هر دو ماده به دست آورده شود. به همین دلیل این تلفیق صورت می‌گیرد.

یک چنین ماده‌ای به دلیل اینکه در مواردی هم نیاز به انعطاف لاستیک است اما باید از مقاومت لازم نیز برخوردار باشد تا در مواردی که هدف است به آن چیزی که مدنظر است دست یافت. صنایعی همچون خودروسازی و راه آهن از یک چنین امکانی استفاده‌های متعددی صورت می‌دهند.

کامپوزیت‌های لاستیک-پلیمر

یک ترکیب خاص و ویژه‌ی دیگر که مورد استفاده و کاربرد بسیاری در صنایعی همچون الکترونیک قرار می‌گیرد، ترکیبات لاستیک با پلیمر است. در این کامپوزیت تلفیقی که از این دو ماده صورت گرفته است، ویژگی‌های خاص به وجود آمده است. ویژگی‌هایی همچون مقاومت بسیار بالا، انعطاف لازم و کافی و..... از جمله ویژگی‌هایی است که می‌توان برای این ترکیبات متصور شد.

کاربردهای اصلی کامپوزیت‌های لاستیکی در صنعت

تقریبا با ترکیبات و خواصی که این مواد از آن برخوردار است آشنایی جزئی یافتیم. حال می‌خواهیم این مسئله را بررسی کنیم که یک چنین ترکیبی که دقت و توجه بسیاری برای آن صورت می‌گیرد، دقیقا چه کاربردی را ارائه می‌دهد.

صنایع خودرو را می‌توان از جمله مهمترین صنایعی دانست که از یک چنین ترکیبی استفاده بسیار مفید و اساسی صورت می‌دهند. قطعاتی که دقیقا از یک چنین ترکیبی استفاده می‌کنند شامل تایرها، سیستم‌های آب بندی و... می‌باشد. مثلا در لاستیک ماشین این ترکیب جهت این استفاده می‌شود که بتوان انعطاف لازم و همچنین مقاومت را در برابر سایش و ضربه ایجاد کند.

صنعت الکترونیکی نیز از جمله موارد دیگری است که یک چنین ترکیبی بسیار به کمک این مورد آمده است. به دلیل خاصیتی که این مواد از آن برخوردار است، در عایق و پوشش این لوازم می‌تواند کاربرد داشته باشد.

مزایای استفاد از کامپوزیت‌های لاستیکی

بهتر است اینگونه ذکر کنیم که این ترکیبات به دلیل اضافه کردن خاصیت‌هایی که از آن برخوردار هستند، مزیت فراوانی را ایجاد می‌کنند.

اولین مزیتی که بدون استثناء می‌توان برای هر موردی که از این ترکیب استفاده می‌کنند اشاره کرد این است که خاصیت‌های مکانیکی را می‌تواند بهبود ببخشد. به دلیل اینکه این ترکیب از تلفیق چند ماده به وجود آمده است، می‌تواند یک چنین خاصیت‌هایی را اضافه کند. انعطاف و مقاومتی که در بخش‌های گذشته به آنها اشاره شد از جمله این موارد می‌باشند.

مزیت دیگری که می‌توان گفت امکان بسیار مناسبی را فراهم کرده است این می‌باشد که در عین آنکه خاصیت‌های مختلف یک مورد را افزایش می‌دهد، از وزن بسیار کمی برخوردار است.

چالش‌های تولید کامپوزیت‌های لاستیکی

اگر بتوان ترکیب مورد نظر را در بهترین شرایط ممکن ساخت و به دست آورد، می‌توان بهترین استفاده‌های ممکن را صورت داد. اما متاسفانه در موارد بسیاری پیش آمده است که این ترکیبات نتوانسته‌اند آن هدف و مقصودی که منظرشان بود را به دست آورند. علت این مشکلات را می‌توان این مواردی که ذکر خواهد شد نام برد:

در بسیاری از موارد مشکل از این بوده است که مواد اولیه مناسب و صحیح انتخاب نشده است. این مورد نیز به دو عامل باز می‌گردد. اولین مورد این است که به خوبی سازگاری مواد با محیط و واکنشی که برای آن وجود خواهد داشت خوب سنجیده نشده است و مورد بعدی نیز به کیفیت اولیه مواد باز می‌گردد.

در مواردی پیش آمده است که علت کیفیت نامناسب کامپوزیت‌های لاستیکی این است که اختلاط به درستی صورت نگرفته است. یعنی مواد تشکیل دهنده به یک صورت پخش نشده است و یکنواختی لازم را به وجود نیاورده است.

هزینه ساخت و تولید یک چنین ماده‌ای بسیار بالا است. این هزینه بسیار نیز ناشی از این است که برخی از مواد قیمت بسیار بالایی دارند و یا تجهیزات سازنده بسیار با ارزش و گران می‌باشد.



:: برچسب‌ها: کامپوزیت‌های لاستیکی , انواع کامپوزیت‌‌های لاستیکی , کامپوزیت‌های لاستیک-فلز , کامپوزیت‌های لاستیک-پلیمر ,
:: بازدید از این مطلب : 6
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 20 دی 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : m23

پایه و اساس ساخت لاستیک‌ها بدین گونه است که در حین ساخت آسیب بسیاری را بر طبیعت و زیست انسان وارد می‌کند. اما از آنجایی که این مواد بسیار در بین صنایع و زندگی روزمره انسان‌ها تاثیر و نقش بسیاری دارد، نمی‌توان به طور کامل آن را کنار گذاشت. به همین دلیل بشر به دنبال یافتن راه حلی است که بتواند در عین آنکه از این مواد استفاده می‌کنند، آسیب کمتری را به طبیعت و زیست خود وارد کند.

بیان این نکته بسیار مهم و حائز اهمیت است که در فرایند تولید لاستیک که از مواد نفتی و گازی استفاده می‌شود، آسیب بسیاری وارد می‌شود. همچنین این آسیب بعد از اتمام در مصرف این مواد نیز ادامه دارد. زیرا مواد سازنده این مورد بسیار طول خواهد کشید تا به صورت طبیعی تجزیه شود.

لاستیک زیست پایه چیست؟

بنابر همین توضیحاتی که ارائه شد، بشر به دنبال یافتن و پیداکردن راه حلی شد که بتواند به تولید لاستیک‌هایی بپردازد که کمترین آسیب را به طبیعت و زیست بشر وارد کند. به همین دلیل شروع به استفاده از موادهایی کرد که با طبیعت بسیار سازگار است و همچون نفت و گاز و فرآورده‌های آن نیست که روزی به پایان برسد.

مواد اولیه مورد استفاده در لاستیک زیست پایه

شاید ذکر و نام بردن موادی که امروزه برای ساخت لاستیک‌ها به کار گرفته می‌شود، کمی شما را به تعجب وادار کند. اما بشر امروزه با استفاده از یک چنین ترفندهایی توانسته است در عین آن که نیاز خود را برطرف کند، تا حد ممکن از بروز خطراتی که ناشی از مواد سمی است جلوگیری کند. موادی که امروزه برای ساخت لاستیک استفاده می‌شود شامل موارد زیر است:

روغن‌های طبیعی یکی از موارد کاربردی و مهم در استفاده و ساخت لاستیک محسوب می‌شود. روغن‌هایی همچون نارگیل، سویا و.... از جمله این موارد محسوب می‌شود. غالبا کاری که این مواد در لاستیک انجام می‌دهند این است که نرمی و انعطاف کافی را به این محصول اضافه می‌کند تا بتواند کاربردی که مدنظر است را انجام دهد.

اگر بخواهیم به مواد دیگری که در تولید لاستیک استفاد می‌شود اشاره شود، می‌توانیم به رزین‌های طبیعی اشاره کرد. از این مورد به عنوان چسب‌های طبیعی استفاده می‌گردد.

مزایای زیست محیطی لاستیک‌های زیست پایه

یکی از مهمترین مزیتی که می‌توان برای لاستیک زیست پایه محسوب کرد این است که از جمله لاستیک پایدار محسوب می‌شود. عمر بسیاری دارد و نگرانی نیز بابت اینکه بعد از اتمام کارکرد آن قرار است چه معایبی را برای زیست فراهم کند وجود نخواهد داشت. بازیافت لاستیک که از جمله دغدغه‌های مهم دوستداران محیط زیست بود نیز برطرف خواهد شد.

بنابرین به صورت کلی استفاده و به کارگیری از هر محصولی که متناسب با زیست و محیط انسان باشد، مزایای بسیاری را رقم خواهد زد. سلامتی انسان و تمامی موجودات روی کره زمین به خطر نخواهد افتاد و چنین خواهد شد که در عین رفع نیاز، آسیبی نیز وجود نخواهد داشت.

چالش‌های تولید و استفاده از لاستیک زیست پایه

مهمترین چالش و مانعی که برای تولید لاستیک‌های زیست پایه وجود دارد این است که تولید آن از هزینه بسیاری برخوردار است. به دلیل اینکه این روش و فرایند فعلا تازه و جدید است و هنوز آنچنان مرسوم نشده است، تجهیزات و دستگاه‌های زیادی برای این روش به وجود نیامده است.

با توجه اینکه مواد فسیلی فعلا در دسترس بشر است، زیاد به فکر اینکه از روش‌های کم زیان استفاده شود، وجود ندارد. به همین دلیل کفیت لاستیک‌های زیست پایه، آنچنان که مورد نظر است، نمی‌باشد. به همین دلیل فعلا گسترش چندانی را نمی‌توان برای این روش متصور شد.

پیشرفت‌های آینده در صنعت لاستیک زیست پایه

با وجود اینکه فعلا بشر نیاز به لاستیک‌های جایگزینی ندارد، هنوز رواج چندانی از استفاده این موارد احساس نمی‌شود. اما استفاده از این موارد آسیب‌های جدی را بر محیط زیست وارد خواهد کرد. به همین دلیل بشر خود به خود به سمت این خواهد رفت که پیشرفت در این زمینه را به وجود آورد تا از آسیب‌های بعدی جلوگیری شود.



:: برچسب‌ها: لاستیک‌های زیست پایه , لاستیک زیست پایه , ,
:: بازدید از این مطلب : 13
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 16 دی 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : m23

لاستیک را می‌توان از جمله مهمترین موادی دانست که در صنایع بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد و علت آن نیز به استفاده متعدد و کاربردی باز می‌گردد که توسط این مواد ارائه می‌شود. به همین دلیل صنایع همواره به دنبال این بوده‌اند که بتوانند بهترین استفاده را در طولانی مدت‌ترین حد مورد استفاده قرار دهند.

به همین دلایلی که ذکر شد قصد بر این است که در این مقاله عواملی که می‌تواند طول عمر لاستیک‌ را افزایش دهد، مورد بررسی قرار می‌گیرد.

مواد اولیه و نقش آنها در دوام لاستیک

هر مواد و یا قطعه‌ای که در صنایع مورد استفاده قرار می‌گیرد، دارای آن ویژگی و خاصیتی است که مواد اولیه‌ی از آن برخوردار است. یعنی لاستیک‌ها که از مواد مختلف به وجود آمده‌اند، دقیقا از همان خاصیتی برخوردار هستند که مواد اولیه آنها را دارند. بنابرین اگر یک لاستیک با دوام را مشاهده کردید، بدانید که به احتمال بسیار مواد سازنده از آن برخوردار هستند. حال که متوجه این نکته شدیم می‌خواهیم موادی که بر دوام لاستیک افزوده است اشاره کنیم.

اگر بخواهیم به صورت کلی به این نکته بپردازیم که کدام یک از مواد از کدام طیف این ویژگی را به به این مواد اضافه کرده‌اند می‌توان به پرکننده‌ها، تقویت کننده‌ها و.... اشاره کرد.

شرایط محیطی و تاثیر آن بر عمر لاستیک

محیط را می‌توان یکی از مهمترین عوامل تاثیرگذار در عمر لاستیک دانست. نه تنها در این ماده، بلکه هر مواد صنعتی که وجود دارد، محیط می‌تواند عامل بسیار تاثیرگذار در تعیین عمر یک محصول باشد.

اما به طور خاص و برای مورد لاستیک‌ها عوامل محیطی می‌تواند عمر آن را کاهش یا افزایش دهد. دما، رطوبت و نور خورشید از جمله موارد محیطی آسیب زننده به لاستیک می‌باشد. به همین دلیل باید آنها را تا حدی که ممکن است از معرض این موارد دور کرد و متناسب با شرایطی که می‌توانند بهترین عملکرد را از خود نشان بدهند قرار داد.

یکی دیگر از مواردی که در شرایط محیطی می‌تواند تاثیر زیادی بر لاستیک‌ها وارد کند، مواد شیمیایی، روغن‌ها و..... می‌باشد. درست است که لاستیک‌ها در برابر این مواد تا حدود بسیاری مقاوم هستند. اما اگر به صورت مداوم در معرض آنها قرار بگیرد، امکان دارد که کیفیت آن کاهش یابد و دچار فرسودگی و استهلاک زودتر شود.

فرایند تولید لاستیک با دوام

دوام لاستیک صنعتی زمانی همان چیزی خواهد بود که مد نظر صنایع است که در مراحلی که برای تولید سپری می‌شود، اقدامات به درستی انجام پذیرد. بنابرین اگر هر مرحله‌ای که برای تولید لاستیک صورت گرفته است دچار خلل و مشکل شود، به کل آسیب خواهد رسید.

مراحل تولید از انتخاب مواد اولیه برای آن است که شروع می‌شود. متناسب با کاربردی که قرار است برای صنایع صورت گیرد، مواد اولیه لاستیک انتخاب می‌شود. غالبا منبعی که برای ساخت این مواد در نظر گرفته می‌شود از منابع طبیعی و یا مصنوعی است که ساخته دست بشر و انسان است. بعد از آنی که مواد اولیه این مورد انتخاب شد، شروع به افزدونی‌های لازم صورت می‌گیرد تا لاستیک مقاوم به سایش، ضربه و....  نیز به دست آید.

سپس مراحل تولید متناسب با کاربری مورد نظر به سرانجام خواهد رسید و بدین گونه است که یک لاستیک مقاوم به دست خواهد آمد.

روش‌های نگهداری لاستیک صنعتی

تقریبا توضیحاتی در مورد نحوه نگهداری یک لاستیک صنعتی در محیط داده شد. اما باید این مورد را ذکر کرد که برای حفظ و نگهداری مناسب و استاندارد لاستیک، عوامل دیگر را نیز باید در نظر گرفت. مثلا از جمله مهمترین عواملی که می‌توان گفت در تعیین کیفیت این مواد بسیار موثر واقع شده است، نحوه استفاده و انتظاری است که از یک لاستیک می‌توان داشت.

شما باید این نکته را همواره مدنظر قرار دهید که با توجه به امکانات و توانایی لاستیک از آن استفاده کنید. اگر شما از این ماده‌ی تولید شده که قرار است استفاده کنید، توقع بیشتری نسبت به امکاناتش داشته باشید، بدون شک این محصول دچار استهلاک بسیاری خواهد شد و نمی‌توان آن استفاده‌ای که در بلند مدت از آن وجود دارد را توقع داشت.

سوالات متداول در مورد دوام لاستیک

ضرورت استفاده از لاستیک با دوام در صنعت بسیار می‌باشد. تا جایی که بسیاری از صنایع حاضر هستند تا هزینه‌ی بسیاری را در این زمینه صورت دهند. اما قبل از اینکه خریدی و یا استفاده‌ای از این محصول صورت گیرد، سوالات بسیاری ذهن خریداران را درگیر کرده است که پاسخ به آن انتخابشان را قطعی خواهد کرد.
سوالتی که صنایع قبل از خرید لاستیک از تولیدکنندگان دارند شامل موارد زیر است:

عواملی که دوام لاستیک افزایش می‌دهد کدام هست؟
چه فعالیت‌هایی عمر لاستیک را افزایش خواهد داد؟
بهترین زمان برای تعویض و یا تعمیر لاستیک‌ها چه موقع است؟
چگونه می‌‌توان با کیفیت‌ترین نوع لاستیک را به دست آورد؟
و.......



:: برچسب‌ها: عوامل موثر بر طول عمر لاستیک‌های صنعتی , عمر لاستیک‌های صنعتی , ,
:: بازدید از این مطلب : 10
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 13 دی 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : m23

بدون شک هر محصول و قطعه‌ا‌ی که در صنعت تولید می‌شود، باید یک سری معیارها و شرایط را رعایت کند. این معیارها که معمولا در هر زمینه از تولید و صنعت وجود دارد را استاندارد می‌نامند. حال ممکن است این استاندارد موجود جهانی باشد و یا فقط قوانین و معیارهای داخلی را رعایت کند.

متناسب با هدفی که در هر صنعت وجود دارد، معیارها یا همان استانداردها انتخاب می‌شود. اگر قصد بر این باشد که تجارت جهانی صورت گیرد و در زمینه صادرات فعالیت‌های مدنظر انجام گیرد، باید استانداردهای جهانی مد نظر قرار گیرد.

لاستیک‌ها و مواد پلیمری یکی از مهمترین‌ مواردی است که در صنعت به تولید می‌رسد و در موارد متعدد و گوناگون مورد استفاده قرار می‌گیرد. اما این موارد از جمله مواردی است که باید استانداردهای جهانی بر آن اعمال شود تا بتوان امنیت و ضمانت لازم را در استفاده از آن را به دست آورد. در این مقاله قصد بر این است که استانداردهایی که برای لاستیک و پلیمر وجود دارد را بررسی کنیم و سپس موارد جانبی این مسئله را بررسی کنیم.

استانداردهای اصلی لاستیک

قبل از اینکه به بیان استانداردهای موجود در لاستیک بپردازیم، بهتر است به یک موضوع اشاره کرد. اینکه برای لاستیک‌ها استانداردهای بسیاری وجود دارد. این استانداردها ناشی از ویژگی‌هایی است که یک لاستیک باید از آن برخوردار باشد. ویژگی‌هایی همچون مقاومت بسیار، ضد سایش بودن و.... از جمله مواردی است که یک لاستیک باید از آن برخوردار باشد تا بتوان امورات مدنظر را انجام داد. اما در این مقاله قصد بر توضیح دو معیار  و استاندارد کلی است که در تمام نقاط جهان مدنظر قرار می‌گیرد.

کیفیت لاستیک و اینکه چگونه قرار است مورد استفاده قرار گیرد مربط به استاندارد iso است. بنابرین در این استاندارد کیفیت خود لاستیک مدنظر قرار می‌گیرد و هدف بر این است که ویژگی‌های این ماده در صنعت برآورده شود. بنابرین برای اینکه متوجه این نکته شویم که عملکرد لاستیک قرار است دقیقا همان باشد یا نه مربوط به این استاندارد است.

اما یک معیار و عامل دیگر در چندین سال اخیر است که بسیار مدنظر قرار گرفته است. بعد از گسترش صنایع و تولید محصولات بود که محیط زیست بسیار مورد آسیب قرار گرفت. از آنجایی که لاستیک‌ها نیز آسیب جدی و اساسی می‌تواند بر محیط و زیست انسان وارد کند، بنابرین باید استانداردی نیز برای این مسئله مورد نظر قرار بگیرد.

ECE استانداردی است که سلامت زیستی یک محصول تولید شده از لاستیک را مورد تایید قرار می‌دهد.

استانداردهای پلیمر در صنایع مختلف

همان توضیحاتی که در بخش لاستیک و استاندارد iso بیان شد، برای مواد پلیمری نیز صدق می‌کند. استاندارد در این بخش و مواد را می‌توان بسیار مهمتر از بخش لاستیک دانست. به دلیل کاربردی که پلیمرها در زندگی انسان پیدا کرده‌اند، باید استانداردسازی آنها بسیار مدنظر قرار گیرد. مثلا فرآورده‌های مواد پلیمری را می‌توان در بسته بندی انواع مواد صنعتی و غیر صنعتی، ابزارات پزشکی و.... مشاهده کرد. از آن جایی که این موارد مستقیما با سلامت انسان سر و کار دارند، آسیب و ایجاد خلل در این مواد، بسیار مشکل زا خواهد بود.

اهمیت رعایت استانداردها در تولید

به چند مورد از الزامی که باید برای استانداردها وجود داشته باشد، اشاره شد. اما ذکر چند نکته دیگر می‌تواند بسیار مهم و قابل توجه باشد. شاید بعد از بیان این نکات متوجه این موضوع شوید که علت تاکید بر استاندارد چیست و چرا برای خریداران نیز یک چنین معیاری از اهمیت بالایی برخوردار است.

مهمترین مزیتی که می‌توان برای رعایت و اعمال استانداردها در تولید محصولات متصور شد این است که کیفیت بسیار افزایش خواهد یافت. غالبا استانداردهای وضع شده برای این موضوع است که بتوان به افزایش در کیفیت دست یافت.

استانداردهای وضع شده در عین حالی که می‌توانند هزینه تولید در محصولات و کالا را کاهش دهد، افزایش در رقابت بازار را به همراه داشته باشد.

استانداردهای زیست محیطی در صنعت لاستیک

اندکی اشاره شد که لاستیک‌ها چه آسیبی میتوانند به محیط زیست وارد کنند و برای جلوگیری از آن باید چه راه حل‌هایی را وضع کرد. اما از آن جایی که اهمیت یک چنین موضوعی بسیار بسیار بیشتر از این توضیحات می‌باشد؛ توجه بیشتر می‌تواند حائز اهمیت باشد.

فرایند تولید لاستیک بسیار آلوده‌زا بوده و دارای نتایجی است که بسیار بر سلامت انسان مضر است. دودی که ناشی از تولید این مواد استخراج می‌شود، حاوی مواد شیمیایی و سمی بسیاری می‌باشد که برای سلامتی انسان بسیار مضر است. بنابرین رعایت استانداردهایی که در این زمینه وضع می‌شود، می‌تواند تا حدود بسیاری از این خطرات را کاهش دهد. به همین دلایل است که می‌توان متصور شد که در آینده، مسئله‌ای همچون لاستیک زیست پایه بیشتر مطرح شود. 

تفاوت استانداردهای منطقه‌ای و جهانی

مهمترین تفاوتی که می‌توان برای استانداردهای منطقه و جهانی بیان کرد این است که معیارهای منطقه‌ای غالبا برای یک محدوه‌ی خاص کاربرد دارد. استانداردی است که در یک کشور، منطقه یا گاها بر اساس یک معاهده‌ای که تجاری و اقتصادی است مدنظر قرار می‌گیرد. تولید کالا بر اساس این معیار، فقط برای موارد و اهدافی کاربرد دارد که آن معیار راپذیرفته‌اند.

اما استاندارد جهانی که وضع شده است، در تمامی نقاط دنیا می‌تواند کاربرد داشته باشد و بر حسب مکان دیگر نمی‌تواند تغییر پیدا کند. مگر اینکه با گذشت زمان معیار و مبنای جدیدی ظاهر شود. یا اینکه مشکل جدیدی به میان آید که نیازمند پارامترهای جدید و به روز می‌باشد. مثلا در آینده مباحثی که مربوط به لاستیک‌های زیست پایه در صنعت است، شاید معیارهای امروزی دیگر نتوانند که نیاز بشر را برطرف کنند.



:: برچسب‌ها: استانداردهای جهانی لاستیک و پلیمر , استانداردهای اصلی لاستیک , ,
:: بازدید از این مطلب : 18
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 9 دی 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : m23

تمامی مواد و مواردی که در صنایع مورد استفاده قرار می‌گیرد، باید از ویژگی که مد نظر صنایع است برخوردار باشد. یکی از مواردی که پرکاربردترین استفاده را در صنایع از آنها صورت می‌گیرد ماده‌ای نام آشنا به نام لاستیک است. لاستیک‌ها در موارد پرکاربردی در خطوط تولید مورد استفاده قرار می‌گیرد که بسیاری از نیازها را برطرف می‌کند.

بنابر توضیحاتی که داده شد، هر موادی که در صنایع مورد استفاده قرار می‌گیرد، باید دارای ویژگی‌های خاصی باشد. لاستیک نیز از این امکان برخوردار است. یکی از مهمترین ویژگی‌هایی که این مواد از آنها برخوردار هستند مقاومت در برابر سایش می‌باشد. مقاومت سایشی لاستیک بنابر کاربردی که این مواد از آن برخوردار هستند، بسیار ویژگی و امری ضروری می‌باشد. به همین دلیل در این مقاله قصد بر این است که کمی در مورد اهمیت این ویژگی بیان کرده و به موارد مهم دیگر نیز که مرتبط با این مسئله است اشاره کنیم.

تعریف مقاومت سایشی در لاستیک‌ها

به صورت کلی مقاومت سایش در لاستیک صنعتی به این مورد اشاره دارد که لاستیک‌ها در حالت و مراحل مختلف، با قطعات متعددی درگیر است. به همین دلیل ممکن است اصطکاک بسیاری را ممکن است تحمل کند. بنابرین اگر بخواهیم مقاومت سایشی لاستیک‌ها را بیان کنیم، اینگونه تعریف صورت می‌گیرد:
به توانایی مقاومت لاستیک در برابر سایش و اصطکاکی که در برخورد با سایر قطعات پیدا می‌شود، اشاره دارد.

مواد موثر در مقاومت سایشی

مواد و عوامل مختلف موجب می‌شود که مقاومت سایشی لاستیک افزایش یا کاهش پیدا کند. متناسب با نیازی که در صنایع به وجود می‌آید، این عوامل می‌تواند تغییر کند. این موارد شامل موارد زیر می‌باشد:

ترکیبات لاستیک را می‌توان مهمترین موردی دانست که ویژگی لاستیک را تا حدود بسیاری می‌تواند تعیین کند. استفاده درست و به اندازه ترکیباتی همچون کربن و.... می‌تواند دوام لاستیک‌ها را بسیار افزایش دهد.

لاستیک‌ها از مولکول‌های متعدد و مختلفی به وجود آمده است. به همین دلیل ساختار مولکولی مناسب و صحیح لاستیک‌ها می‌تواند عامل مهم در مقاومت سایشی این ماده ایجاد کند.

شرایط محیطی مورد دیگر و تاثیرگذاری است که در صنایع وجود دارد. به دلیل اینکه یک چنین موردی در موارد مختلفی مورد استفاده قرار می‌گیرد، بنابرین شرایط مختلفی از جمله دما را تجربه می‌کند. رطوبت نیز بر جنس و کیفیت لاستیک تاثیرگذار بوده و از همین جهت باید متاسب با شرایطی که در محی وجود دارد انتخاب لاستیک صورت گیرد.

لایه‌هایی که برای پوشش لاستیک مورد استفاده قرار می‌گیرد نیز می‌تواند بسیار تعیین کننده باشد.

فرایندهای تولید لاستیک مقاوم در سایش

به صورت کلی دو عامل در کیفیت خروجی لاستیک بسیار موثر می‌باشد. اولین مورد که باید به آن اشاره کرد این است که از کدام مواد برای تولید این محصول استفاده می‌شود. آیا در فرایند تولید لاستیک طبیعی یا مصنوعی مورد استفاده قرار گرفته است؟
همچنین چه مراحل و فرایندی را طی می‌کند تا آماده استفاده و مصرف باشد.

پلیمرهایی پایه از جمله مهمترین و ثابت‌ترین نوعی است که در تولید لاستیک مورد استفاده قرار می‌گیرد که در تعیین نوع ضد سایشی این مواد بسیار موثر است.

پر کننده‌هایی در این محصولات مورد استفاده قرار می‌گیرد که در افزایش استحکام این مواد می‌تواند بسیار موثر واقع شود. مثلا کربن بلک یه نوع از این پرکننده‌هایی است که کاربرد بسیاری را دارد.

روغن‌هایی در اختلاط لاستیک استفاده می‌شود که نرمی و انعطاف لازم را به لاستیک می‌دهد و همین عامل موجب انعطاف بیشتر لاستیک در برابر مقاومت سایشی بیشتر می‌شود.

یک سری مواد افزدونی لازم در شرایط مختلف به لاستیک اضافه می‌شود. این مواد می‌تواند آنتی اکسیدان، ضد میکروب و.... باشد.

کاربرد لاستیک‌های مقاوم به سایش

حال که توضیحات لازم و کافی لاستیک‌هایی که در برابر سایش مقاوم هستند را بیان کردیم، بهتر است بررسی این موضوع نیز صورت گیرد که دقیقا این محصول در کدام صنایع مورد استفاده قرار می‌گیرد و چگونه نقش آن را در زندگی روزمره می‌توان مشاهده کرد.

صنعت خودرو مهمترین موردی است که می‌توان کاربرد لاستیک‌های ضد سایش را به خوبی مشاهده کرد. بلاشک این استفاده بیشتر در تایرها است که مشاهده می‌شود. با توجه به کابرد گسترده‌ای که تایرها در ماشین ایجاد کرده‌اند، هر میزانی که بتوان امکانات بر این محصولات اضافه کرد، بر کل سیستم تاثیر خواهد گذاشت. در قطعات داخلی خودرو نیز همچین محصولی می‌تواند کاربرد وسیع و جالبی را ایجاد کند.

صنایع معدنی نیز از جمله موارد دیگری است که لاستیک‌ها فرایند تولید را بسیار گسترش و تسهیل می‌کند. مثلا لاستیک در نوار نقاله می‌تواند جا به جایی انبوه مواد را پشتیبانی دهد.

روش‌های افزایش دوام لاستیک‌‌های صنعتی

بهترین محصولات زمانی تولید می‌شود که سازنده بتواند تسلط و مهارت کافی را در امورات مربوطه را داشته باشد. بنابرین در سفارش و به کارگیری لاستیکی که مورد نیاز است، بهتر است خرید از شرکت و سازندگانی صورت گیرد که بیشترین تجربه را در این زمینه دارند و امتحان خود را پس داده‌اند.



:: برچسب‌ها: فرایند تولید لاستیک مقاوم در سایش , افزایش دوام لاستیک‌‌های صنعتی ,
:: بازدید از این مطلب : 24
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : سه شنبه 6 دی 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : m23

به صورت کلی لاستیک در صنعت به موادی گفته می‌شود که خواص مکانیکی خاصی دارد و مورد استفاده متعدد صنایع قرار می‌گرد. کاربردی که امروزه صنایع از لاستیک‌ها به آن دست یافته‌اند، موجب شده است که تنوع متعددی برای آنها به وجود آید.

خاصیت نرمی و سختی برای این ماده به وجود آمده است که هر کدام دارای امکانات و محدودیت‌هایی نسبت به یکدیگر دارند. این محدودیت و مزیت‌ها موجب شده است که بررسی و همچنین یافتن توانایی و کاربرد این دو مورد موضوع جالب و قابل توجه بسیاری برای افراد شود. به همین دلیل در این مقاله به بررسی این دو خاصیت مهم لاستیک‌ها پرداخته و سپس مواردی که لازم به توضیح است را ذکر خواهیم کرد.

لاستیک سخت چیست؟

همانگونه که احتمالا از اسم این لاستیک می‌توانیم متوجه شویم، باید بیان کرد که یک ماده با ویژگی‌های منحصر به فرد است که می‌توان از آن در موارد سخت و ضروری استفاده کرد. فرایندی که لاستیک سخت از آن به دست می‌آید بدین گونه است که مدت زمان بسیاری را طی می‌کند تا به آن هدفی که مدنظر است برسد.

ترکیباتی که برای به دست آوردن لاستیک سخت مدنظر است، گوگرد و برخی از مواد شیمیایی می‌باشد. بنابرین تمام ویژگی‌هایی که یک لاستیک به دست می‌آورد از طریق همین ترکیباتی است که با لاستیک صورت می‌گیرد. حرارت عامل ترکیب کننده و مختلط ساز است.

حال که با ساختار و همچنین نوع فرایند این ماده آشنایی پیدا کردیم، بهتر است ویژگی‌هایی که این ماده از آن برخوردار است را بیان کنیم.

لاستیک سخت از مقاومت بسیاری برخوردار است. حال این مقاومت می‌تواند تحت تاثیر عوامل مختلفی باشد. سایش، ضربه، خوردگی، برخورد و اصطکاک بین قطعات و.... از جمله عواملی است  که می‌تواند هر ماده و هر قطعه‌ای را با مشکل مواجه کند. در حالی که لاستیک‌های سخت با توجه به نوع ساختار و پیوندی که از آن برخوردار هستند، می‌توانند به خوبی در این شرایط مورد استفاده قرار گیرند.

حرارت را می‌توان از جمله عامل مخرب دیگر در صنایع دانست. اما خاصیتی که این ماده از آن برخوردار است موجب شده است که در برابر عوامل حرارتی بتواند مقاومت خوبی را از خود نشان دهد. صنایعی همچون فولاد، سیمان و..... از عامل حرارت بسیاری استفاده می‌کنند.

یک ویژگی بارز دیگر که می‌توان برای این ماده متصور شد این است که در هر شرایط آب و هوایی می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد. رطوبت، تغییرات دمایی آب و هوایی و همچنین سایر عوامل دمایی می‌تواند یک محصول و مواد را با مشکل و خرابی مواجه کند.

لاستیک نرم چیست؟

لاستیک نرم نوع دیگر و بعدی است که استفاده متعددی از آن در صنایع مختلف صورت می‌گیرد. این نوع نیز نسبت به ویژگی‌ها و کاربردی که از آن برخوردار است، استفاده خاصی را صورت می‌دهد. به همین دلیل بیان ویژگی‌های این موارد بسیار مهم و ضروری است.

این لاستیک از انعطاف بسیاری برخوردار است. بنابرین در خم کاری و اموراتی که نیاز به دقت بسیار وجود دارد، این مورد می‌تواند بسیار کاربردی و اساسی باشد.

این لاستیک می‌تواند به خوبی ضربات و لرزش‌هایی که بر آن وارد می‌شود را جذب و دفع می‌کند.

مقایسه خواص فیزیکی و مکانیکی لاستیک‌های سخت و نرم

حال که از ویژگی‌ها و شرایطی که این دو ماده از آن برخوردار هستند آگاهی پیدا کردیم، می‌خواهیم به مقایسه لاستیک بپردازیم. ببینیم که آیا چه میزان تفاوت دارد و چه عاملی موجب می‌شود که انتخاب متفاوتی برای صنایع به وجود آید؟

اولین تفاوتی که می‌توان به آن اشاره کرد، سختی این ماده است. هر صنعتی که دارای خطوطی است که سختی بسیاری را برای خطوط به وجود می‌آورد، لاستیک سخت انتخاب مناسب برای آنها است. به همین دلیل در غالب مواردی که ذکر شد انتخاب همین نوع است.

از لحاظ انعطافی می‌توان گفت امتیاز با لاستیک نرم است. تغییر شکل یکی دیگر از عواملی است که می‌تواند در شرایط مختلف بر لاستیک متحمل شود. به همین دلیل لاستیک سخت در این مورد نمی‌تواند کاربرد لازم را ارائه دهد.

بنابرین در نتیجه می‌توان گفت که خواص مکانیکی و شیمیایی لاستیک‌ها است که تعیین می‌کند این ماده در کجا می‌تواند کاربرد داشته باشد و در کجا دچار محدودیت‌هایی است.

کاربردهای لاستیک سخت و نرم در صنعت

یکی از مهمترین صنایعی که از این امکان استفاده می‌کنند، صنعت خودروسازی است. این کاربرد در تایر ماشین‌ها است که ظاهر می‌شود. مثلا برای ساخت تایرهای ماشین، معمولا از لاستیک نرم استفاده می‌کند. علت این مسئله نیز به دلیل ضربات وارد شده‌ای است که بر لاستیک وارد می‌شود و

صنایع ساختمانی نیز از جمله مواردی است که می‌توان گفت استفاده متفاوت و بسیار جالبی از آنها صورت می‌گیرد. این استفاده بدین صورت است که برای جلوگیری از ورود صدا و همچنین دمایی که موجب ایجاد خلل و مشکل شود می‌باشد. معمولا به این نوع اقدامات عایق بندی ساختمان گفته می‌شود.

نحوه انتخاب لاستیک مناسب بر اساس کاربرد

بهتر است در هنگام انتخاب لاستیک تمامی جوانب و عوامل را در نظر بگیرید. صرفا با وجود یک ویژگی نباید صرفا یک انتخاب را صورت داد. بهتر است تمامی جوانب در نظر گرفته شود و با متخصصین در این زمینه نیز مشورت شود.



:: بازدید از این مطلب : 7
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 2 دی 1403 | نظرات ()

صفحه قبل 1 2 صفحه بعد